maanantai 7. tammikuuta 2013

Peuravuono-selvitys pikaisesti

Keskustelimme eilen illalla Peuravuonon tilanteesta ja asiaan paneudutaan uudelleen ryhmänä ensi sunnuntaina kunnanhallituksen kokousta valmistelevassa palaverissa. Vanha kunnanhallitushan kokoontuu vielä pari kertaa ja jo siinä asiaa on ryhdyttävä selvittämään.
Voihan olla, että Peuravuonon tilanne tulee vaatimattakin heti kunnanhallituksen listalle. Asia mielestäni kuuluu joka tapauksessa kunnanhallitukselle, vaikka Morven Ltd:n varsinaisena sopimusosapuolena on kunnan elinkeinoyhtiö InLike Oy. Ehkäpä Janne Seurujärvi pyytää saada tulla kunnanhallitusta valistamaan?
Facebookissa Inarin kansalaiskanavalla Peuravuonon tilannetta pohditaan tietenkin hartaasti ja muutama politiikan tietomies visioi jatkoa ja selittää asioiden taustaa. Tyyliin: ”Minä kyllä vastustin sahan ostamista, mutta kun kaikki muut sitä kannattivat, en äänestänyt vastaan”.  Ja lääkkeenä tilanteessa on tietenkin se, että kunnan pitää panna saha uudelleen pyörimään.
Kuntapa hyvinkin. Sehän se nykyään pyörittää jo Saariselän hiihtohissejäkin. Pelkään kuitenkin pahoin, että kunnan rahkeet alkavat olla repeämässä tässä kehittämisen pyörityksessä, jonka tulos näyttää liian monesti olevan plusmiinusnolla – tai sitten tyystin miinusmerkkinen, kuten tilanne Peuravuonon kohdalla tällä hetkellä on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogin ylläpitäjä päättää kommenttien julkaisemista. Blogi mahdollistaa anonyymin kommentoinnin, mutta suotavinta on esiintyä omalla nimellään. Taustatietoja ja -aineistoa voi lähettää myös sähköpostitse: wildstrack@gmail.com